Hátfájás pozitívan.

Jó pár hónappal ezelőtt nagyon fájdalmas hátfájdalom jött elő nálam. Kiderült, hogy a fő munkám, és az itthoni munkám miatt, amit az elmúlt évben tettem...napi 12-14 órát dolgoztam, ez lett a következménye. Jártam orvosnál, és masszőznél, de nem sok sikerrel...legfeljebb csak annyira, hogy azért dolgozok mellette, és a férjem rendszeresen keneget. Próbálom saját magam gyógyítgatni...pozitív hozzáállással, székek cseréjével, mivel a munkahelyemen is csak ülök, tornával, új ágyat rendeltünk, új matraccal...már alig várom, hogy megérkezzen. 
Ha esetleg van valakinek valamilyen bevált jó gyógymódja, az írjon és ossza meg velem...örülnék. A krémek nagyon nem váltam be...csak pillanatnyi alkalommal. Az orvos szerint pihennem kéne...jó pihenek, DE akkor mit csináljak...hát frivolitást. :)))

Nagyon megkedveltem, és már utána néztem, hogy tudnék megtanulni horgolni a net segítségével, ez már jól bevált módszer nálam, szinte az összes tudásomat és apróbb fogásokat innét tanultam meg. :)

Pár kép mikor is nem tudtam a varrógép elé ülni. Fülbevalók és karkötő, nyaklánc még nincs kész.

Ha érdekel valakit, hogy kell házilag ilyen ékszertároló dobozt készíteni, hamarosan megírom, nagyon könnyű, és nem sok minden kell hozzá! :)
Kellemes Ünnepeket kívánok Mindenkinek! 
Üdv: ErikaStyle

Megjegyzések

Ábrahámné Éva üzenete…
Kedves Erika!Így betegen is csodás dolgokat készítettél!
Olvasom a problémádat !
Nem rég hallottam egy nagyon hatásos gyógymódról!Be illesztem a linket ahol olvashatsz róla! !http://www.gyogymasszazsterapia.hu/dorn_terapia_es_breuss_masszazs
Remélem segíteni fog.
Áldott ünnepeket kívánok ;Éva
Marcsi és Ági üzenete…
Sajnos tudom miről írsz :-( Ne dolgozz, csak pihenj, sétálgass, ne terheld magad, élj egészségesen .... na de akkor minek egyáltalán reggel felkelni, ha az egész napom arról szól, hogy pihenjek ?????
A torna és a masszázs biztosan segítene, de az ágyadra kíváncsi vagyok hogyan válik be. Én nem a hátammal, hanem a derekammal kínlódok.
Hátfájásom azóta nincs, amióta anatómiai párnával alszom. Érdemes lenne megpróbálnod, igaz egy jó darab kb 10-15 ezer Ft :-((
Ági

frivolitásod nagyon szép, de én nem állnék neki. Sajna nem vagyok ennyire kitartó.
vatikati üzenete…
Sajnos a hátfájásra nincs jó gyógymódom, de mielőbbi jobbulást kívánok. Puszi: vatikati
katha üzenete…
Szia Erika!
Nem tartozom a "hangos" követőid közé, de mindig örömmel nézegetem a munkáid!
Sajnos én is érintett vagyok. 5 éve lebénultam részlegesen gerincsérv miatt.
Az orvosok nem igazán tudnak mit kezdeni velem az idegsebész szerint meg kell várni h újra beálljon a bénulás akkor megműt, addig meg keressek olyan orvost aki segít.
No hát keresek, nem találok, de sok a tapasztalatom.
Apró dolgok, amik tényleg segítenek. :)
Amikor nagyon nagyon fáj, a fekvés- nekem is azt mondogatják, pihengessek elmúlik- de nem :)) - na szóval, ha nagyon fáj kelj fel és menj el sétálni. A fájdalom nagy részét- nem csak sérvnél, hanem mindenféle hát fájdalomnál az izmok beszűkült merevsége okozza. A mozgás kilazítja az izmot,így enyhül a fájdalom "bejáratódik" a gerinc.
A lakásban sétálgass mezítláb, úgy, hogy lábujjhegyre állsz, kezedet a fejed fölé emeled- azt hiszem óriás járásként tanítottuk a gyerekeknek- és lábujjhegyen lépkedés közben felváltva nyújtózkodsz a kezeiddel- remélem érthető voltam :) - ha van veled valaki akkor feküdj hanyat a lábadat húzd föl térdben a talpad lent, a derekad nyomd a földhöz kezek a fejed fölé és a párod guggoljon föléd. lassan de határozottan húzza a kezeidet maga felé úgy hogy az is a földön maradjon. Pár másodpercig majd engedje el, kb 5* ismételjétek. Ilyenkor a gerinc csigolyák közt megnő a távolság, fellélegzik a gerinc.
Lehet kapni ék párnát- de drága ha veszel egy darab keményebb szivacsot pár száz forintért ami kb a széked mérete és ketté vágjátok ék alakban arra varrsz huzatot és kész a párna. Egy dolog fontos csak 8 cm magasnak kell lennie. De a szék lába alá is tehetsz valamit ami 8 cm-re megemeli a szék 2 lábát, így eleinte kényelmetlen mert úgy érzed előre csúszol a székről, de ez a helyzet rákényszerít, hogy egyenesen tartsd a hátad.
Jártam egy kínai természetgyógyászhoz, ő sok mindent tanított. Pl tévedés h nem lehet a gerincet melegíteni. Ha gyulladt pl a sérv vagy az érintett szakasz akkor nem, de egyébként igen mert a meleg ellazítja az izmokat. Reggelenként- gyógyszertárban van szintén pár száz ft meleg vizes tömlő. Forralj bele vizet. tekerd bele egy törcsibe és kb 20-25 percre tedd a fájó részre. Egész napra átmelegíti a hátad, kilazítja az izmokat így bírni fogod. Nekem anno egy régi kencét adtak - (egyébként a fűtő hatású lóbalzsam is kiváló- euró vagy kínai boltban lehet kapni- én most 800 ft-ért vettem egy bödönnel- azt kell jól belemasszírozni a hátba, sportsérülésekre is jó)- a régi kence a RITEX pakolás. Doki írja fel úgy kell kikevertetni. Vazelinnel használjuk mert súlyos égési sérülést okoz ha rosszul van felkenve. Láttam valahol masszázs szalonban 3000 ft 1 alkalom. a folyadék és a vazelin alig 1000 ft és 2 kúrára elég. Ha gondolod szívesen leírom az összetevőket ezt kell feliratni háziorvossal.
Egyenlőre ennyi. A pozitív megerősítés létfontosság. Azt ne hagyd abba :)
Ne haragudj ha sok voltam vagy locsogtam, remélem segítettem valamit :)
Pusz
Kata
Gerti üzenete…
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Minden elismerésem a tiéd, csodás dolgokat alkottál megint.Egy éve elterveztem én is, hogy megtanulom a frivolitást, a hajócskát be is szereztem, de nem mentem semmire sem. :( Már az elején elakadtam.
Murphy üzenete…
Szia!

Hátfájás enyhítésére a két legjobb mozgásforma a hastánc és a jóga. Erősítik a hátat, jól átmozgatnak, de nem terhelnek le túlságosan. Illetve segítenek lazítani is, mert a hátfájás a görcsös tartásnak is köszönhető.
Banász Erika üzenete…
Kedves Éva, Ági, Kati, Gerti Murphy, és Kathám! :) Nagyon köszönöm a hozzá szólásokat, mindent ki fogok próbálni, hátha bejönnek és az már fél siker! :)
Kathámnak, nem is tudtam, hogy neked ilyen komoly problémád van,nagyon sajnálom és együtt érzek veled. Nagyon hasznos tanácsokat kaptam tőled, volt köztük amit ismertem, és van köztük, amit kifogok feltétlenül próbálni. A szék lábas dolog nagyon tetszik főleg ha bejön, mert akkor a munkahelyemen pláne alkalmaznám. Köszönöm a hosszú levelet, nem fárasztottál vele, örülök, hogy megosztottad! :)
Áginak, köszi a tippet az anatómiai párnáról, azt is kipróbálom veszek majd...tervbe volt. Az ágyunkat amúgy is ki kellett volna már cserélni, de most hogy fájok, teljesen más irányba néztük az ágyakat, és főleg a matracra koncentráltunk a férjemmel. Mivel igen drága a matrac, kimondottan olyan memory matracot rendeltünk, amit ajánlottak. Remélem beválik! :)
Évának, köszike a linket, utána olvastam. A felét már ismertem, de jó volt mást is olvasni.
Gertinek, ajánlom figyelmedbe, a babavarrótűt, én avval dolgozok. Vettem én is hajócskát de semmire nem mentem vele. A Tűvel meg nagyon egyszerűen, és gyorsan haladok, imádom. :)
Kedves Lányok, nagyon hálás vagyok nektek a sok sok tanácsért, köszönöm még egyszer! :)
Kellemes Ünnepeket kívánok! És még jelentkezem...remélem jó hírekkel :)))