Játék, a címe: innen indulunk és itt tartunk :)

"Varrogató" Moncsi, Kedves Barátnőm, invitált meg erre a kedves játékra. Még nem találkoztam ilyen jellegű játékkal de tetszik. A játék lényege, hogy meg kell mutatni életünk első varrását a hibákkal együtt:)))). Innen indultunk, és itt tartunk most.

Soha nem tanult varrni iskolában, édesanyám varrogatott otthon, és ilyenkor én is ott ültem a közelében, és mivel a vizuális képességem elég jó, így sikerült ellesnem, hogy is kell egy varrógépet használni. 16 éves voltam, mikor vettem egy (na, milyen színűt is? :))) ), hát persze, fekete-fehér mintás pamutanyagot, amiből egy csónaknyakú, denevér ujjú, alul megkötős felsőt varrtam magamnak, egy régebbi felsőmről vettem az alapot. Mikor készen lett, vállfára tettem és a szobámban a szekrényemen kívül logót. Édesanyám megjött, meglátta, és ennyit kérdezett: - vettél egy új felsőt magadnak? , a válaszom: - nem, nem vettem, én varrtam! Édesanyám lepakolta a táskáit, amik a kezében voltak, majd oda jött a szekrényhez, megfordította a ruhaalját, és így szólt: -tényleg! 

Hát tényleg! Mai napig emlékszem, nem volt valami szép varrás, de én készítettem., büszke voltam magamra, és szerintem édesanyám is! :) Sajnos már nincs meg, és fényképet sem tudok mutatni, de szép emlék a ami napig. Később is varrogattam, de már nem magamnak, főleg amikor Roli kicsi volt, és a farsangi dolgait én találtam ki, és valósítottuk meg közösen. 

Így az első munkám, amit nem is olyan rég varrtam, egy időben született a blogommal, ez pedig a kockás táskám. A kockás anyag egy nadrágból származik, már öt éve ott lapult a szekrényemben, mivel már akkor sem volt jó rám a nadrág amikor megvettem, mindig reménykedtem benne, hogy majd lefogyok, és bele férek. De nem így történt! Szerettem a táskákat, és jól átgondolván a helyzetet, hogy én ebbe a nadrágba már az életben sem fogok bele férni, ezért kimostam, mint ahogy minden évben eddig tettem, de most nem a szekrénybe került vissza vasalás után, hanem a varrógép alá, és ez lett belőle: 


A fekete táskán látszik, hogy a kockás zseb, az a nadrágom szárán lévő zsebről származik. Hibái, hát az inkább belül van a bélésnél, mivel egy kicsit bénán sikerült belevarrnom, és elcsúszott az egész, így a belső zseb nem a középén van, hanem kicsit balra. Meg ami még nehézséget okozott, és a mai napi kezd foszlani, az a ferdepánt. De már megtanultam a pontos elkészítését! :) 

Köszönöm a szüleimnek, hogy olyanok voltak amilyennek, mert sokat tanultam Tőlük! :)))

És a szerencsések, akiknek a történeteit olvashatjuk majd:

A játékot tovább kell adni, és kíváncsian várom az ő történetüket is! :))))

Megjegyzések

Moncsi üzenete…
Ügyi vagy csajos! Aranyos a történet, köszönöm hogy megosztottad velünk. További jó táskakészítést (és még sok mást) kívánok neked:)))))
Puszil barátnőd Moncsi
Drága Moncsikám! :) Úgy látszik, engem nem követnek ebben a játékban! :)))) Puszi! Erika