Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július, 2013

Két különböző kézimunka...

...most, hogy már nem csak varrok, tágabb lett a látásom, sokkal több mindent észreveszek.  Két dolgot hoztam nektek, nagyon tetszik mind kettő.  Az első egy konyha kötény, ami attól különleges, hogy cipzáros, ezáltal az alsó rész levehető és mosható, hát nem szuper! :) Gondolom az alsó rész flotirból van, de szerintem konyharuhából is el lehet készíteni.  forrás: http://lapequetitadocinhos.blogspot.hu A másik gondolom kötés, amit még nem tanultam meg, de nagyon tetszik:  forrás: http://lapequetitadocinhos.blogspot.hu

Egy újabb pipa! :)

Elterveztem, hogy az új hobbimnak élve (Horgolás), pár dolgot szeretnék elkészíteni, van köztük, sál, kesztyű, sapka...stb. Na most a sapka volt az, amit a nyaralásra elvittem mintát, el is készült, de nem az én fejemen van, ugyan ezt készítettem el, csak hófehérben. Nekem tetszik! :) Aztán hogy jól áll e majd a fejemen...azt nem tudom! :))) De jó volt elkészíteni! :) egy Kipipálva! :)  forrás: barkafonal

Újra itthon...

...ma haza érkeztünk. Egy hetet nyaraltunk Dobronhegyen, ismét. Nagyon jó volt, az idő is, majdnem minden nap strandoltunk, úsztunk, lubickoltunk, egy nap a fiúk pecáztak Barlahidán. Imádom Zalaegerszeget...sikerült megint a piacon vásárolni...és újra ehettem a háromszínű kalácsukból. :) Itt nyaraltunk ebben a házban:  ilyen a környék: a fiúk itt pecáztak: panoráma kép, azért ilyen széles ...sajnos hétfőtől újra munka...pedig tudnék még piheni. :)))

Az első horgolt munkám

Három nap alatt megtanultam elsajátítani az alap horgolásokat...majd úgy gondoltam, hogy ezt a mintát és kendőt el kell készítenem...elkészült 11 nap alatt! :))))  Imádom! :)

Újabb Angyallal találkoztam....és hogy mi készül?

Egy újabb Angyallal találkoztam, Nagyon szépen köszönöm Zsuzsinak a könyv másolatát és lemezt is! Nagyon szerettem volna ezt a könyvet...mivel most tanulok horgolni, az alapokat már elsajátítottam, most már csak a trükkök és a gyakorlat vár rám. :) Általában ha megszeretnék valamit tanulni, és érzem hogy van rá egy csöpp kis tehetségem, egyből bele vágok a közepébe...most is ez történt. Ezt a szép kendőt kezdtem el horgolni...igaz én felcseréletem a színeket, de már várom, hogy készen legyen. A könyv is nagyon hasznos, sok kis apróságot tanultam belőle, amire nem is gondoltam első körben. :)))  A kendő innen származik: http://szeretekhorgolni.com/horgolas_mintak/kek-hullam-horgolt-kendo Mintája: