Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október, 2011

"Édes Otthon" textiltáblácska...

...már hónapok óta tervezgettem ennek az alkotásnak az elkészítését. Most végre elkészítettem, és nagyon tetszik, oda vagyok érte! :)))) (mint minden elkészült alkotásomért!) Bár a piros nem az én színem, magamnak, barnában-bézs variációval fogom elkészíteni, de lehet, hogy megpróbálom a zöldet. A lényeg, hogy nagyon tetszik, és örülök, hogy végre ezt is tudok készíteni, mert hát..."soha nem gondoltam volna" hogy táblácskát, vagy akár szívecskét is tudok készíteni. De tudok! :)))

Fenyőfa szalagokból és az elkészítése...

...szintén nem saját találmány, és nem is én készítettem el, de nagyon tetszik:  forrás

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm 126. követőmet Erikát a blogomon! :)))  Hát, hogyan is fogalmazzak, Erika iszonyúan profi, csodálom munkáit, mivel csodálatos alkotásai vannak! Tudnék mit tanulni tőle!  Blogján kívül még honlapja is van, nézetek be hozzá, szerintem mindenki tanulhat tőle!  és  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm 127. követőmet Beatriz  Morera Conejo-t a blogomon! :))) A keresőbe beírtam a nevét, és annyi ilyen nevű lányt találtam, hogy most azt sem tudom melyik lehet ő. Ezért ha külön nem jelentkezik a blogjával, sajnos az életben nem fogok rájönni, melyik is ő! :)))  Beatriz! Ha van blogod írd meg! Köszönöm! :)))

Karácsonyi gömbök 2...

... annyira aranyosak, imádom készíteni őket. Ma is készült még kettő, már négy van, az asztalon, a tavalyiak még fent vannak a szekrényben egy dobozban, még nincs erőm levenni (fáradt vagyok, mert létra is kell hozzá :)))). Holnap egy kicsit megcifrázom a gömböket, már alig várom, hogy kipihenve elkezdjem készíteni őket. A többi képet a "Patchwork" oldalamon megnézhetitek! :)

Karácsonyi gömbök..

...jó pár éve készítem már ezeket a gömböket, és még mindig szerettem készíteni. Igaz nem egyszerű, de nagyon mutatós, és jól néz ki, még ha nem is a fára akasztod fel. Ha lesz annyi zsetonom, hogy betudjak egy fát díszíteni vele, akkor megmutatom majd, addig csak egy-egy darabok készülnek. :)))

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 124. követőmet Ilonát a blogomon! :) Ilona blogját nem találom, ha van kérlek írd meg!  és  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 125. követőmet Renus-t a blogomon! :) Renus aranyos és szép alkotásit a blogján megtalálhatjátok! :))) 

Színek összhangban...

... valamiért, ez a mély, meleg szín világ újra a szívemhez nőtt. (itt azért megjegyzem, hogy nekem a fehér és a fekete is egy-egy szín) Lehet, hogy azért mert itt az ősz, jön a tél, de valamiért nagyon kedvelem ezt az összehatást. Aztán, lehet, hogy nem is vagyok normális, de imádom nézni, ez a sötétbarna pöttyös anyag, evvel a világosbarna apró rózsával, csudára tetszik.Minél tovább nézem, megkívántam a csokoládét, vajon, miért? :)))))

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 123. követőmet Tamcsi -t a blogomon! :)  Tamcsi nem csak profi varrogató, de gyöngyök világában is otthon van, nézetek be hozzá, nem bánjátok meg! :)))

18. Születésnap

18. születésnapja van ma az én "kicsi" fiamnak, Rolandnak! Ebből az alkalomból, ma délután leültem és az összes fényképet, amin rajta van (és az nem kevés!) beszkennelem, (persze a mai délután és este ehhez kevés lesz) és készítek egy lemezt is a fényképekből.  Hát nem is tudom, kinek jelentősebb ez a nap, neki vagy nekünk!  Ahogy nézegettem a fényképeket (és itt hálát adok, annak az embernek, embereknek, akik feltalálta ezt a masinát), sok sok emléket idéz fel, hol kezdtük el az életet együtt, és hogy most hol tartunk. Gyulával, férjemmel jókat mosolygunk egy-egy kép láttán.  De jó is volt, mikor még olyan pici volt, aztán de jó is volt mikor már nagyobb lett, és de jó, hogy most van egy "kicsi" 18 éves fiam. Hú de öregszik! :))))  1993. 18 éve:  és 2011. 18 évesen:  18 éve minden szülinapon feldíszítem az egész lakást, (pár éve a mi szobánkat már nem, mivel éjszaka amikor  egy két lufi kidurrant, hát nem kellemes érzés erre felriadni) ezért maradt mára csak

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 120. követőmet Nagy Judit -ot a blogomon! :)))  Judit! Ha van blogod írd meg légyszí! :))) Judit is jelentkezett, nézetek be hozzá is, nem csak varrogat, de még főzni is tud! :)))

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 121. követőmet Csillá -t a blogomon! :)))  Csilla a konyhában alkot szebbnél és finomabbnál finomabb ételeket. A héten egy újfajta receptet kerestem és nála kötöttem ki. Nézetek be hozzá, nyálcsurgató fotókat is készít hozzá! :))))

Boa koszorú készítése...

... egy újabb jó ötlet, nem az én találmányom, de lehetne! :)))  Boa koszorú készítése:  Egyszerű, bohókás koszorút készíthettek egy egyszerű koszorúalapból (lehet drótból, vagy papírból is) és néhány méter boából. Egy 30 cm-es átmérőjű vékony váz kb. 3 méter boát “eszik meg”. A kezdeti ponton ragasztópisztollyal vagy ragasztószalaggal rögzítsük, aztán kezdjük el tekergetni. Ha körbeértünk, újra rögzítsük. Lehet tovább díszíteni, de magában is mutatós. Forrás: http://www.creaturecomfortsblog.com/home/2010/11/16/diy-5-minute-tinsel-garland-wreath.html

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 119. követőmet Vati Kati -t a blogomon! :) Nem találom a blogját, Kati ha van jelentkezz! :))) Kati, megírta a blog címét, és nagyon aranyosan közölte velem, hogy ő még kezdő ebben a világban.  Kedves Kati! Köszöntelek a világháló egyik világában! Jól tetted, hogy elkészítetted a blogodat, mivel én még egy éves sem vagyok, csak azt tudom mondani, hogy nem fogod megbánni! Alkoss, kösd le magad, szerezz barátokat, és hidd el nagyon hamar rájössz, nem is rossz egy másfajta világban élni! A Blog világában! :)))  Ha bármiben segíthetek, szólj! Itt vagyok!!! :))) Üdvözlettel: Erika 

Mostanság...

... címmel, leírom, hogy mi is folyik most körülöttem.  Az elmúlt hónapban sikerült állást találnom, igaz csak 4 órás, de olyan munkát végzek, ami közel áll hozzám, és tetszik, szeretem ezt a fajta munkakört. Azért most "kürtölöm" világgá, mert eddig "titkos" volt! :)))   Aminek még nagyon örülök, hogy a dunaújvárosi Duna-Folt Műhely Foltvarró Klub tagja lettem, igaz ide is már hetek óta járok, de most érzem úgy, hogy jó lesz, mivel ezek a lányok, akik a klub tagjai, már nagyon is nem kezdők, hanem igazi varrós lányok, ügyesek és okosak. Na most jön a kérdés, mit is keresek én, egy ilyen társaságban? :) Most már tudom, és nagyon örülök neki, hogy nem adtam fel. :)))) Már írtam, hogy a www.praktikak.hu egyik szerkesztője lettem, ami szintén nagyon jó, és nagyon igyekszem megfelelni, hogy az ottani látogatok is úgy érezzék foglalkoznak velük, és találnak valami jó öltetett tőlem. Dióhéjban ez történik velem, igaz, hogy ez mind az elmúlt hónapban zuhant rám, ami nem ba

Ruhacsipesz tartó és a készítése...

...egy patchwork újságban találtam, ha lenne ilyen szárítom, biztos készítenék egy ilyen ruhacsipesz tartót.  Karácsonyi ajándéknak is eltudom képzelni, nem? 

Karácsonyi terítő, falikép és az elkészítése...

...jaj, ez is egy nagy kedvencem! Könnyű az elkészítése és olyan aranyos a falikép is. 

Karácsonyi asztalközép és az elkészítése...

... ha valaki elkészíti mielőtt én is elkészíteném, az írjon nekem mert lenne pár kérdésem.  Nagyon tetszik és mutatos darab! :)))

Karácsonyi terítő és az elkészítése...

...egy igazi karácsonyi terítőt találtam és az elkészítését is, nem bonyolult, sőt nagyon is egyszerű és szép. 121 x 66 cm-es, de ezeket mind megtaláljátok az elkészítésnél.

Praktikák.hu ...

...szerkesztője lettem! :) Egy nap, kaptam egy mailt Orsitól, a www.praktikak.hu szerkesztőjétől, és felkértek, hogy én is csatlakozzak a csapatukhoz, amit nagyon szívesen fogadtam.  Innentől ott is megtaláltok majd. Textil készítésű ajándékokat, és egyéb apróságokkal fogtok találkozni részemről, de Orsiék gyönggyel, és más szépségeket készítenek, amiket megvehettek, elkészíthettek. Praktikákkal is találkozhatok majd. Ajánlom mindenkinek, hogy rendszeresen látogassák mert érdemes, versenyeket, bajnokságokat is rendeznek, szépséges ajándékokért! :) 

Zsepitartó borítók...

...amiket minap készítettem, nagy nagy örömmel, olyan kis bájosak, sőt ajándéknak is a kollégáknak, rokonoknak szerintem megfelel. A részletes elkészítését a Titkaim" oldalon megtaláljátok! 

Egy vélemény a Blogos díjakról.

Drága Kriszti , Nagyon szépen köszönöm! :)))  Hidd el értékelem, de sajna nem fogom tovább küldeni, mert ezekkel a díjjakkal kapcsolatosan, az elmúlt hónapokban nincs, és nem találom értelmét. Lehet, hogy ez egy kicsit meghökkentő, (és nem akarok senkit megbántani evvel) de többre értékelek egy szép megjegyzést, mint az ilyen neve sincs díjaknak. Jól esik ha gondoltok rám ilyenkor is, de szerintem az a díj, aminek nevét sem tudom, és csak egy mondattal továbbítom, semmi értelme. Legalább valamilyen szinten tudni kéne, milyen díj az a díj, mi neve, miért találták ki, és meg kellene indokolni, hogy miért választom azt a valakit, akinek küldöm, hogy miért kapja az tőlem. Mert ha tényleg díj, akkor az a minimum, hogy ezeket az apróságokat tudjuk meg, és dolgozunk megért, ha már kapjuk! :) Régebben kaptam egy hasonló díjat, és vagy 25 blogost követtem visszafele, hogy megtudjam milyen díj, de nem találtam meg, ekkor kicsit elkeseredtem, kapok egy valamit, aztán másodpercek alatt tovább kül

Két kis kesztyű...

...ahogy ígértem, már kész is, most egy kis házikót tervezek hozzá! :)))

Karácsonyra készülve...

...elkezdtem készíteni ami éppen jön. Ezt most azért így fogalmaztam meg, mert ezt az édes apró kis kesztyűt, Ana Kroetz készítette el, és nekem annyira megtetszett, hogy én is neki álltam elkészíteni. Igaz messze nem hasonlít az övére, de nem baj. Most a piros kis kesztyű, lett kész, készítem a zöldet is, aztán a kis házikót. Ha készen lesznek, valamilyen zsinór segítségével fellógatom őket. Majd erről is készítek képet. A mostani kép kicsit sápadt, mivel már este van és nem sikerült szép fotót készíteni róla. Az elkészítését hamarosan megosztom veletek! :)

Gyöngyfűzős lányok Figyelem!

A praktikak.hu 2011. októberében meghirdeti első gyöngyfűző kihívását . A kihívás lényege egy a közösség által kiválasztott ékszer elkészítése. A technika Rád van bízva, a lényeg, hogy gyöngyből készüljön! Lehet gyöngyszövés, gyöngyvarrás vagy egyéb gyöngyfűzési technika! A téma kiválasztás 2011.október 6 .-tól 2011.október 14 .-ig tart! Ezen időtartam alatt szükséges szavaznotok, hogy fantázia ékszert vagy klasszikus ékszert szeretnétek készíteni, illetve ezen időtartam alatt várjuk a kiválasztott témában a javaslataitokat és természetesen arra a szavazatokat! Részleteket megtaláljátok a http://www.praktikak.hu/ oldalon!

Patchwork függöny és az elkészítése

Találtam egy Patchwork-ös újságban ezt a roppant egyszerű és dekoratív függönyt és elkészítését. Szívecske is van hozzá. Nem tudom miért de most a szívecskékért nagyon oda vagyok! :)

Patchwork teritő és az elkészítése

Már rá jöttem, amire nincs időm, de megtalálom a neten valahol, valakinél, vagy újságban és nagyon tetszik, azt megosztom veletek, hátha egyszer én is eljutok odáig, hogy elkészítsem. Ezt a terítőt is ide sorolnám, nagyon aranyos, egy újságból vettem: 

Üdvözlet

Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 116. követőmet Carmen-t, a blogomon! :)  Sajna, a blogját nem találom, ha van kérlek írd meg! :)  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 117. követőmet Csillá-t a blogomon! :) Nagyszerű alkotásokat készít, nézetek be hozzá, nem bánjátok meg! :)

Ajándékot kaptam Moncsitól! :)))

Drága Barátnőmtől, "Varrogató" Moncsitól , kaptam ezt a csodálatos ajándékot! :)))  Nagyon szépen köszönöm Moncsi! :))) Drága barátnőm mellékelte levélben, a használati utasítást. De sajnos el kellett keserítenem, hogy mi nem kávézunk. :) Moncsikám, azért ne aggódj, el sem hiszed milyen jó dolgokra használom őket! :))))  Puszi érte! Erika :)

Üdvözlet

110. követőmet Emőci-t már üdvözöltem itt a blogomon, de mivel kicsit késésben vagyok, most tudtam megnézni a blogját és le vagyok nyűgözve, mindenkinek ajánlom nagyon szép alkotásokat készít!  Nézetek be hozzá, nem bánjátok meg! :))))) Akkor a soron következők:  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 112. követőmet Marcsit a blogomon! :) Marcsi ha van blogod írd meg kérlek! :)  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 113. követőmet Murphy-t a blogomon! :) Murphy blogját is ajánlom a figyelmetekbe, aki nemcsak gyurmázik. Nekem már van ötletem, hogy mit szeretnék vele, csere-berélni, ha benne van! :)))) Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 114. követőmet Margó-t a blogomon! :) Sajna nem találom a blogját, ha van kérlek írd meg! :)  Nagyon Sok Szeretettel köszöntöm a 115. követőmet Kerekes Évá-t a blogomon! :)  Sajna nem találom a blogját, ha van kérlek írd meg! :)