Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május, 2011

FIMO karkötő

Nagyon tetszik ez a karkötő, Z.Ágitól kaptam az öltelet, és oda vagyok érte!   FIMO süthető gyurmából készült, vidám, meleg színekben pompázó karkötő. Tudna nekem valaki hasonlót készíteni, akár gyöngyökből is? A szín és a forma is hasonló legyen! :) Leírását a Titkok oldalamon megtalálod.

Kitűző...

...ezt is készítettem a virágokból, az egyiket ma már hordtam is az utcán. (Nem azért, de láttam a szemeken és pillantásokon, hogy megnézni.:))) )   Nekem nagyon tetszik így is! :))))

Edinától kapott ajándékok

Most sikerült igaz nem az összes szappant lefényképeznem, de lefényképeztem! Csodálatos vele a fürdés, és az illatuk fenséges! Nem akarom agyon dicsérni, de aki ismeri a kozmetikusoknál az a tiszta, krémes, lágy illatokat, na ez is olyan. Csak sokkal jobb! :)))

Ezer éve...

...nem készítettem patchwork-öt, legalább is nekem úgy tűnik. :) Most készítettem valamit, de még nem tudom mit, hagyjam így vagy folytassam, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle. Anyagom még van, bár nem sok, vagyis egy takaró nem jön ki belőle, de lehet hogy egy nagyobb terítő igen. Vagy? Van valakinek valami jó ötlete?

Üdvözlet

Sok Szeretettel üdvözlöm az 53. követőmet Verát a blogomon.  Nagyon szép gobelineket és xszemeseket készít, nézetek be hozzá! Érdemes! :)

Üdvözlet

Sok Szeretettel üdvözlőm az 52. követőmet Gesztenyét a blogomon.  (Kerestem a keresztnevét, hogy tudnám megszólítani, de még nem találtam meg.:)))) Mielőtt Gesztenye-Bonbon mánia blogját megnéznétek, ajánlom, hogy egy előkét kössetek fel a nyakatokba, mert csuda szép és finom édességeket készít. Igaz még nem volt szerencsém megkóstolni őket, de már a képek által nyújtott látvány, is beindítja a nyálcserémet! :))))

Mosoly...

...csodálatos reggelre ébredtem, még csak délelőtt van, de olyan sok minden történt velem, hogy itt és most szeretném az időt megállítani, és fürödni ebben a jóleső érzésben. :))) Sikerült két mobiltartót eladnom, és itt nem az anyagi javak okozta boldogság miatt érzem magam boldognak, hanem azért mert láttam mennyire tetszett, amit készítettem.  Kaptam Edinától ( Edina Szappanjai ) egy újabb csomagot, tele szappanokkal. Szívem szerint el sem használnék egyet sem, hanem gyűjteném őket, mert nagyon szépek, és nagyon illatosak. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg. Kaptam egy levelet, hogy Ági megkapta a születésnapjára készített csomagomat, és nagyon örült neki.  Hát még én, hogy örülök, hogy ő, hogy örül! :)))) Kívánok mindenkinek, ilyen mosolygós szép napot!

Üdvözlet

Sok Szeretettel üdvözlőm 51. követőmet Kőteleky Lászlót Csipkeherceg a blogomon.  Ajánlom Mindenkinek nézem be hozzá, érdemes, nagyon szép kézimunkákat készít. Nekem nagyon tetszenek, és csak ámulok és bámulok, mert én ilyet még álmomban sem tudnék készíteni! :)))

Díjat kaptam!!!! :)

Kedves Edinától kaptam ezt a díjat! Köszönöm Edina! :))))  Ugyanúgy örülök ennek a díjnak is, mint az elsőnek, másodiknak, harmadiknak, amit kaptam. Főképpen pedig Akitől kaptam, számomra ez is olyan fontos, mint ahogyan hozzászóltok a bejegyzéseimhez az oldalaimhoz. Nagyon jól esik, hogy gondoltok rám, hogy érdekkel benneteket amiket készítek, vagy amiket megosztok veletek! Köszönöm, ha nálam jártok!     A szabály, hogy meg kell tíz dolgot neveznem, amit szeretek... ...a legfontosabb, hogy szeretek adni, legyen az látható vagy láthatatlan, egy a lényeg, hogy tudják önzetlenül adok és örülök, hogy adhatok,  ....szeretem a családomat a barátaimat, ...szeretem, ha viszont szeretnek, ...szeretek mindent ami kreatív, ami színes, (a fekete és a fehér is szín a részemről :))) ) varrogatni, és elkészíteni az ötleteimet, ...szeretem a könyveket, amik nélkül nem vagyok hajlandó este elaludni, ...szeretem a csokit (kivéve az étcsokit), bonbont, marcipánt (ami persze étcsokit borít), a fino

Mobiltelefon tartók

Nagy munkákhoz nem volt kedvem, ezért ilyen apróságokat készítettem:  Narancssárga anyagból készült, fehér zsinórral, a lepkével és gyönggyel:  Farmer, rózsás anyagból, bordó selyem zsinórral: 

Még mindig rend a lelke...

...mindennek! Még mindég itt tartok, annyira nincs kedvem semmihez, tegnap óta itt szöszölök a kártyákkal. Most már bevontam őket papírral, azért így egy kicsit komolyabb a hatás. ...és még nincs vége, van még szalagom:

Rend a lelke mindennek, avagy mire jó egy régi pakli kártya

Rend a lelke mindennek, na nálam már hónapok óta ez nem mondható el a zsinórjaim és a selyemszalagjaimra. Íme egy kép róla, dobozban, zacskóban tároltam.   Ami nem volt valami szép látvány, és nem is praktikus, DE... ...megoldottam! Imádok kártyázni, römizni, ezáltal már nagyon sok francia kártyát eljátszottunk, de mivel gyűjtőgetős tipus vagyok, nem váltam meg tőlük azonnal, és milyen jól tettem. :) Igaz lehetett volna még szépíteni a dolgot, de nekem így is tökéletes.  Ilyen lett az én szalagos, zsinóros rendem:

Patchwork Újság

Nem csak Varga Györgyinek ajánlom :) ezt az újságot, de mikor megláttam és végig lapoztam, ő volt az aki először eszembe jutott, nagyon szépek Györgyi  munkái . :)))  Itt letöltheted vagy megnézheted az újságot! 

Tilda Újság

Találtam egy aranyos Tilda újságot, a 111 oldalt innen tudod letölteni ! 

Újabb Ajándék és a barátságról egy levél...

...Kedves Edinától ( Edina szappanjai ) a P.I.F. játékban való részvételemhez, és meg merem kockáztatni, hogy barátságunknak is köszönhetően, kaptam egy gyönyörű nagy ajándék csomagot, telis-tele a szappanjaival, krémmel és egy doboz bonbonnal, ja és a lényeg  egy négy oldalas (A4-es lapon) egy Kedves és aranyos kézzel írt levéllel. Na ez a nem semmi, én már nem is emlékszem mikor is írtam kézzel négy oldalt :))) ! Pont ezért, mivel ennyi időt szánt a levélre, és a levél tartalmára, nagyon tisztelem őt, és nagyon sajnálom, hogy nem lakhatunk egymáshoz közelebb, hogy napjaimban, nap mint nap részt vegyen, és én is az övében. De bízom benne, hogy így is tartjuk majd a kapcsolatot, és ha egyszer lesz rá lehetőség, nagyon szíves látom őt (is), nálam, az én városomban, hogy személyesen is megismerkedjünk. :))) Az ajándékokról még annyit, hogy bonbon még aznap elfogyott, mert az én gyermekemmel nagy csoki rajongok vagyunk. Minden ami csoki, és marcipán, kivéve az étcsoki verziót, nálunk és

Ajándékok...

 ...az apró virágokat (selyemszalagból a rózsák) készítettem nemrég. A fehér alkalmi táskához is használtam, a hölgy akihez vittem, nem tudom milyen célból, (igaz meséltem neki viccesen, hogy hányszor oda varrtam az ujjamat a készítés közben) másnap megajándékozott egy nagy doboz, apró, kész, selyem rózsákkal és masnikkal. Majd elájultam! :))) Íme: a doboz és a tartalma: ...múlt héten kint voltam Rácalmáson Áginál (tudom, hogy ezt már így leírtam egyszer!) ( Ágibo ) és kaptam tőle ezt a csodálatos fekete anyagot, táska készítéshez. Nagyon szép és finom a tapintása, sajnos a fénykép nem adja vissza ezeket a tulajdonságokat. Hamarosan neki állok és készítek belőle valami szépet! :)))  Köszönöm Ágika! :)))

Táskák a virágokhoz...

...tegnapi nap kint voltam Rácalmáson Áginál (Ágibo), látta a blogomat és csodálkozott megint virágokat készítek, hiányolta hozzá a táskákat. Mai nap hát neki álltam és két db kis táskát készítettem a virágaimnak. Erre futotta az időmből. Ez lett az eredeti, most már a virág fel van varrva rá. Alkalmi táska. Hófehér szaténból készült, a fekete csík rajta, keskeny selyemszalagból varrtam hozzá, belül pedig selyem bélést kapott. Ja és "csuklós" pántot, ami egy vastagabb selyem szalag, (a Táskáim oldalon látszik a pánt) Itt még próbálgattam, hogy hová tegyem a virágokat. Az aranyszínű táskánál, maradt ott ahol ahová először tettem, de a fehérnél, máshová került, mert a vásárlót így kérte. Az aranyszínű is szatén, de ez a ronda kép nem adja vissza, hogy mennyire szép színe van. :(  A táskákról még több képet találhatsz a Táskáim oldalamon .

Selyemvirágok

Még mindig itt tartok, csak most selyem anyagból készítettem virágokat.  Vászonból nagyon egyszerű és jól lehet vele haladni, de ez a selyem csúszik minden fele, ilyenkor bánom, hogy nincs három kezem, mert most elkellet volna. :))) A selyemvirágok közepében, szintén selyem szalagból készítettem kis apró rózsákat, ezeket varrtam bele.  Bár párszor az ujjamat is hozzá öltöttem. :)))  Az apró rózsa:  És a kész virágok:  A többi képet az Apróságaim oldalamon megnézheted.  Hamarosan felteszem az elkészítési módját a Titkaim oldalra.

Jó munkát Mindenkinek!

Tegnap este óta próbáltam a blogomra felmenni, de nem tudtam. Ma reggelre már volt üzenet, hogy hamarosan újra lesz blog, de ez hogy két napot kitöröltek, arról sehol sem olvastam.  Odáig már eljutottam, hogy a munkáimat rendszeresen mentem a számítógépemen, de hogy már a blogomat is nap mint nap mentsem le, arra már nincs erőm, így hát marad, hogy megpróbálom a "szürkeállományomat" elővenni, kutakodni benne, hogy mit is tettem fel legutoljára, és hogy milyen szöveggel mellékeltem. Nem kis munka, főleg amikor már az agyam kezd nyugovóra térni.  Mivel mást úgysem tehetek, hát rajta! Ja, és nem csak a blogom bejegyzési tűntek el, hanem a Kedves megjegyzések is, amiket kaptam hozzá! Na ezt már nem fogom tudni pótolni!  Jó munkát mindenkinek, aki ugyan így járt mint én! :))))

Ajándék...

Imádom a kiegészítőket, de mindig nagy zajt csapok, amikor kinyitom a szekrényemet, láthatjátok a képen, így lógnak a kedvencek, minden nap használatos darabjaim. Ahogy kinyitom a szekrényt oda csapodnak, és ugyan ez van ha becsukom, pedig nagyon óvatosan teszem. Moncsitól, (varrogató Moncsitól) kaptam, ezt az ajándékot, kb. egy hónapja.  Eddig nem tudtam, hová tegyem, hol tudnám hasznosítani. Most megtaláltam a helyét. Annyira puha és aranyos, és hasznos is, így feltettem. Arról nem is beszélve, hogy eszembe jut nap mint nap, mikor kinyitom ezt a szekrényt (és hát egy nap nagyon sokszor kinyitom, mivel ez az én szekrényem a ruhákkal, és minden női dolgokkal tele), hogy milyen jó a barátság, és mennyire fontos a barátságot fenntartani, és megtartani. Még egyszer Köszönöm Moncsi! :))))

Virágok

Olyan a kedvem mint az időjárás, egyedül ehhez van csak kedvem!  Újfajta virágokat készítettem: