Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március, 2011

Egy panellakó vidéken 3.

Ádám és Éva, avagy Évák és Istvánok! Abban a panelben ahol lakok, már nyolc éve, egyedül egy családot ismerek keresztnév szerint. Ez is csak azért van, mert a hölgyet úgy hívják, mint engem, (Erika) a férjét meg úgy, mint a gyermekemet (Roland). A többi lakó nevét nem ismerem, egyrészt nem érdekkel, másrészt annyit dolgoztam régebben, hogy nem maradt rá idő, hogy megismerjem őket. Az idős nénikkel, bácsikkal köszönő viszonyban vagyok. Néha-néha váltunk pár szót, ha véletlenül összefutunk, de csak ennyi. (ez is olyan kutyás dolog, szép-szép, hogy együtt élünk a panelban kellő távolságot tartva, nekem bővel elég. Én sem morgok rájuk, hát ők se tegyek!) Na, itt vidéken, már más a helyzet. Van egy család, akikkel apósom nagyon jó viszonyban van, és a hölgyet „Éva” nénit megkérte még az elutazása előtt, hogy néha-néha nézzen át, és hetente egyszer amikor bemennek Siófokra vásárolni, ugorjanak be, hátha szűkségünk van valamire, mert akkor ők megveszik. (tudjátok, itt csak icike-picike bol

Díjat kaptam!!!! :)

Kedves "Varrogató" Moncsitól " kaptam ezt a díjat, tegnap! Nagyon szépen köszönöm neki, nagyon jól esett, örültem naki nagyon! :)  A legnagyobb öröm, ha tetszenek a munkáim, (bár elsősorban magam örömére készítem, de ezt a blogot pont azért hoztam létre, hogy másokkal is megosszam, és a segítségükre legyek, ha tudok lenni!) a bejegyzéseim, és ha reagáltok rá. A játékszabályok a következőek:  A díjat meg kell köszöni, annak akitől kaptam.  Kell írni egy bejegyzést a díjról. Tovább kell adni másik 10 blog társamnak, akiket kedvelek.  Küldeném olyanoknak: akitől kaptam, vagy aki a napokban is kapott ilyen díjat, de mivel megelőztek mások evvel, remélem nem neheztelnek, de hogy tudják, gondolok rájuk, és gratulálok nekik hozzá!:))) Sajnos sokkal de sokkal több blog társamnak elszeretném küldeni, ezért ha át lépem a 10 számot, bocsi érte! Lana - lanakreativkodasai Edina - edinaszappanjai Borga - szinekesformak Böbike - lbobike Ildikó - tiffanylda Grety - grety

Egy panellakó vidéken 2.

Gázos ügy! …nincs meleg víz. Kiderült, hogy az a „kedves” bojler a hibás. Tina megkért, hogy menjek át a gázoshoz. A gázos pasi a kis boltosné férje. Vagy is, az utat már tudtam, nem tévedtem el. De a „gáz” az volt, hogy zárva volt minden, a kisbolt is és a kapu is. Odamentem a csengős kapuhoz, de ott meg két „édes” morgós kutyus állt velem szemben, ezért egy lépést sem tudtam tenni, mivel féltem, jó, nem féltem, de ezekkel a négylábúakkal úgy vagyok, hogy szépek- szépek, de csak kellő távolságból. (én sem morgok rájuk, hát ők se tegyék) Amiért mozdulni sem mertem a csengő felé, az azért volt, mert a kapu kb. 1,20 magas, azok a „drága” ebek meg kb.1 m magasak voltak, ezért gondoltam, hogy itt is beválik a „kellő távolság” szabálya.   Na, most mit tegyek???? Álltam ott, vártam hátha valaki kinéz. Telefonon kértem segítséget, ezért felhívtam a férjemet (aki 80 km-re volt tőlem), hogy szerinte most mi tévő legyek, elvégre ő lakott már vidéken, ismeri az ide vonatkozó szabályokat. Azt ajá

Egy panellakó vidéken!

Már írtam róla, hogy Balatonvilágoson töltök két hetet, ezt nem ragoznám tovább (ha valakit érdekkelnek az előzmények, akkor a régebbi bejegyzéseimben olvassa el). Nem is gondoltam volna, hogy sok minden történik majd velem, mivel nem terveztem, hogy nagy kirándulásokat teszek, mivel az idő sem olyan (kivéve a mai nap), meg hát nem is ezért jöttem ide.  Így hát megosztom veletek egy panellakó (én) történetét vidéken.  A Boltügy! A csodálatos vidéki kertes házakon és a nyaralókon kívül a környéken „egy” pici bolt van. (Olyan 10 km-res körzetben, szerintem) Na, ezt a pici boltot kellett megkeresnem. Tina elmagyarázta, de mivel csak töri a magyart, én meg nem beszélem az angol nyelvet, elindultam amerre mutatott bent a szobában. Az utca elejére kiértem, majd elmentem balra, mentem, mentem, mentem… de semmi, jött egy autó, gondoltam leintem, így tettem, kiderült, hogy nem ide valósiak, tőlem kértek segítséget, (még jó, hogy 10 éve ide járunk, évi öt-hat alkalommal, kocsival ismerem a körn

Kaptam egy gobelin...

...Tinától kaptam ezt a gobelin, de mivel "nem beszélünk" egy nyelvet, ezt majd otthon készítem el. (tudom, hogy a gobelin készítés minden nyelven ugyanaz, de itt korosztályos félreértések is vannak, meg technika is, ezért a békesség kedvéért készítem el otthon. :))) )  Nem nagy, de nagyon aranyos "Sárga kalapos leány" a címe.

Narancssárga "redwork"

Elkészült a narancssárga "redwork". Most már kitapasztaltam, hogy kell készíteni ahhoz, hogy ne ráncolódjon az anyag. Igaz még nem olyan sima az anyag, mivel nem a saját vasalómmal vasaltam ki. (Majd otthon!) De nekem így is nagyon tetszik! :))) Ebből biztos, hogy párna lesz, mivel a narancssárga anyag már várja otthon, hogy összepárosítsam vele. :)

Saját Redwork

Elkészültem az első két saját készítésű "Redwork" mintával. Még nem tudom, hogyan fogom hasznosítani, párnának, vagy...? Egy kéket és egy rózsaszínűt készítettem. :))) Lehet, hogy túl szoros lett, azért ráncolódót össze az anyag! Nem tudom, majd kikérem Moncsi segítségét, véleményét.  A többi képet a "Apróságaim" oldalamon megnézhetitek :)  (nem tudom, hogy miért nem engedi rendes méretben, és miért fordította el a képet? :(((( )

Távol az otthontól...

...április 03-ig Balatonvilágoson lakok. Mivel itt élnek a férjem szülei, apósom elutazott két hétre, és anyósom Tina, hogy ne legyen egyedül, ide költöztem vigyázni rá. (Napközben nyugi van, csak éjjel kell oda figyelnem rá.) Sajnos varrógép nincs itt, ezért kétkezi alkotásokkal ütöm el az időt, meg hát notebookkal, ebookkal, könyvet is hoztam, szalaghímzést, és redwork hímzést is. Vagyis ha jól beosztom az időmet, nem fogok unatkozni napközben. Anyósom nagyon ügyes, rengeteg goeblenje és keresztszemes hímzést készített az évek alatt, egyik szebb mint a másik, sajna már nem csinálja, mert fájnak az ujjai. Ha lesz rá módom és szép napos idő, akkor majd készítek pár felvételt róluk, és az én elkészült kézi munkáimról. Vagyis nem vesztem el, csak erre a két hétre távol vagyok a városomtól és a családomtól. Már most hiányoznak! Képzeljétek, 24 éve vagyok együtt a férjemmel, de még soha nem töltöttünk el külön két hetet. Egy hetet igen, amikor Roland született, (18 éve) és akkor is látta

Ajándékok a varródobozból...

...című könyv tartalmát, letöltését "itt" megtalálod.  Lehet, hogy többen már találkoztatok vele, nekem új. :))) 

Újság letöltése...

... "Kötés horgolás művészete" újság és "Filigrán" ok készítése újság letöltését "ITT" letöltheted !

Redwork minták...

... "Varrogató Moncsi" -nál, találkoztam először evvel a technikával, pedig nem új keletű ez a technika. :) Hamarosan elkell utaznom, két hétig nem leszek itthon, és nem lesz varrógép a közelemben, ezért már hetek óta készülök, hogy mit vigyek magammal valami kézimunkát, a szalaghímzés már biztos, de ez a technika is nagyon tetszik, kinyomtatom itthon előre a mintákat, és ezt is viszem.    Mónikának megígértem, hogy ha találok még mintákat, megosztom Vele, Veletek. :) "Itt találhatóak" a minták, egyenlőre csak 97 db-ot találtok. Találtam még 25 db-ot és feltöltöttem:

Tavasz...

...jegyében, elkezdtem itthonra párnákat készíteni, az első narancssárga "masnis mintára", de mivel a közepét túl üresnek találtam ezért készítettem rá egy virágot. A "Patchwork" oldalon közelebbről is van fotó. 

Szalaghímzés

A Szalaghímzés "Cintas" újság letöltését "itt" megtalálhatód. Színes fotók és az újság végén minták:

Táska...

...még egy, és nem unom! :))))  Mindig van új és újabb, amivel "kezdő" varrogatóként megpróbálkozok, remélem előbb utóbb Kathy szabásmintái közül is lesz, amiket elkészítek. Először az alapokat kell megtanulni, úgy gondolom, de sokszor azt veszem észre, hogy belevágok a közepébe. Ami még hátra van az a cipzárvarrás a táskára, a táskába. Most annyival egészítettem ki tudásom, és gyakorlatomat, hogy már van teteje a táskának, Íme:  A "Táskáim" oldalon a kinyitva, belsejét is megláthatód! :)  Moncsi szavaival élve: "...nos, ez is meg volt..." :))))))

Hímzés másképpen...

...pár aranyos, más és más fajta hímzéssel készült alkotásokat a "Titkok" oldalamon megtalálhatod.:) 

Új külső! :)

...hát nem is tudom! Szerintetek jó lett? Segítség? Illik ez hozzám? :)))) Bajban vagyok, annyi szép blogháttérrel találkoztam az elmúlt két hónapban, hogy ma a tavasz első napján szándékomban állt megváltoztatni. De valahogy, nem érzem enyémnek, hogy ez én lennék. Bár lehet, hogy csak előző, kialakított blogom rendszeréhez ragaszkodok? Szeretem a változatosságokat, és kialakítani is szeretem, de csak a megfelelő időben és hangulatban. Most úgy érzem, hogy valami nem stim, pedig a háttér nagyon szép, de valahogy mégsem ...! Nem tudom????????? :)))))) Azóta már több félét is feltettem, kipróbáltam, most ezt a szürkés-ezüstöset tettem fel. Még mindig nem tudom! Ez marad addig, míg rá nem találok az igazira! :) Szerintetek megtaláljuk az igazit? :)

Táska

Végre elkészültem Ani barátnőm táskájával is! Remélem tetszeni fog neki! De hogy mikor fogok tudni vele találkozni, pedig itt élünk egy városban.  Ez is nőcis táska, "fekete-fehér" kollekcióhoz tartozik. Arra gondoltam, hogy jó, jó, én szeretem a színeket, meg színesbe látni a világot, de nekem valahogy ez a fekete-fehér jön be, lehet hogy csak ilyeneket kéne varrnom? Vagy majd ez is elmúlik egyszer? (szélessége: 40 cm, magassága: 30 cm, fülhossza: 67 cm)